výchozí banner

Navigace
Aktuality
Zemědělství
Dotace a podpory
Zemědělské standardy a normy
Lesnictví a vodní hospodářství
Potravinářství
Aktivity, instituce a dokumenty
Životní prostředí
Legislativa ČR a EU
Poradenství a vzdělávání
Věda a výzkum
Rozvoj venkova a krajské aktivity
Nevládní organizace a spolky
Partneři
O nás a další užitečné adresy
Mapa serveru

Uživatelský přístup
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

Přehled e-mailem
  E-mail:

Anketa
Není aktivována žádná anketní otázka.

Web informace
Dnes : čt - 21.6.2018
Svátek má : Alois
Kontaktní email
Nastavit jako titulní stránku
Přidat mezi oblíbené stránky


Rozhodnutí o odebrání zn. Regionální potravina
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 141871 ; Vydáno : 2.2. 2018 ; Autor : Ing Ladislav Štverák

 

 

Rozhodnutí o odebrání značky Regionální potravina

Praha, 30. ledna 2018

– Výrobku BIO DOMOVINA POLOTUČNÝ KRAVSKÝ SÝR od společnosti Kozojedský dvůr s.r.o. se odebírá značka Regionální potravina Zlínského kraje. Důvodem je menší obsah tuku v sušině, než který byl uváděn na etiketě výrobku. Ocenění výrobek získal koncem července loňského roku jako vítěz kategorie Sýry včetně tvarohu.

Značka Regionální potravina je prestižní ocenění, které si zaslouží jen kvalitní potravinářské a zemědělské výrobky. Vlastníkem a gestorem značky je Ministerstvo zemědělství, správcem je Státní zemědělský intervenční fond.

Pokud dozorová organizace (Státní zemědělská a potravinářská inspekce a Státní veterinární správa) zjistí jakoukoli nesrovnalost, okamžitě situaci řešíme. V případě závažného pochybení se značka odebírá a informujeme veřejnost. Chtěli bychom spotřebitele ujistit, že na kontrolu oceněných výrobků klademe velký důraz. Dojde-li k odebrání značky, je to pro zákazníka důkaz, že o značku pečujeme a staráme se, aby se parametry, za které byl výrobek ohodnocen, neměnily. Udělením značky posouzení kvality nekončí, ale naopak začíná.

Kontrola Státní veterinární správy zjistila, že BIO DOMOVINA POLOTUČNÝ KRAVSKÝ SÝR obsahoval méně tuku v sušině, než uváděla etiketa výrobku. Výrobce deklaroval na obale, že je obsah tuku v sušině u daného výrobku minimálně 46 procent, ale výsledek laboratorního šetření prokázal jen 39,09 procenta, přičemž přípustná odchylka je ± 3,2 procenta.

Klamavé označení potraviny je důvodem k odejmutí značky, proto byla společnost Kozojedský dvůr s.r.o. vyzvána k neprodlenému odstranění loga značky Regionální potravina Zlínského kraje z obalu tohoto výrobku.

Spotřebitele bychom zároveň chtěli seznámit s výsledky zhodnocení pravidelných kontrol dozorových orgánů za rok 2017 u výrobků oceněných značkou kvality KLASA a Regionální potravina. Opět se potvrdila velmi vysoká jakost a bezpečnost těchto potravin. Podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce se jedná o jednu z nejméně problematických kategorií potravin. V loňském roce ze všech hodnocených výrobků oceněných značkou Regionální potravina pouze jediný vzorek nevyhověl.

Spotřebitele tímto informujeme, že se mohou při jakékoli pochybnosti v souvislosti s oceněnými výrobky, ať už se jedná o značky KLASA, Regionální potravina nebo BIO, obrátit na naši infolinku info@eklasa.cz. Každý podnět obratem řešíme a předáváme dozorovým orgánům k prošetření. Naším cílem je zajišťovat, aby v portfoliu oceněných výrobků byly nabízeny jen skutečně maximálně kvalitní výrobky.

Vladimíra Nováková

tisková mluvčí SZIF

 


Aplikace
Diskuzní fórum
Agronavigátor Set

Kalendář akcí
Předchozí měsíc červen 2018 Přístí měsíc
Po Út St Čt So Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Dnešní články
Biopotraviny
SVS stahuje z trhu zmražené chobotnice -
Regionální potravina Plzeňského kraje
SZPI nařídila stáhnout z trhu fíky s toxickou látkou
Infomační centrum bezpečnosti potravin
Zpracování mléka- seminář
Med na trhu s falešnými doklady
Stažení potraviny
Ovoce, zelenina a mléko do škol
Závadná potravina

Nejčtenější články
Potravináři chtějí jednoznačnou identifikaci potravin
Zpráva ze zasedání představenstva PK
Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva - RASFF
Evropská technologická platforma “Potraviny pro život”. Vize do roku 2020 a dále
Výroba potravin a jejich uvádění do oběhu
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 183/2005
Pokusy Ústavu potravinářského inženýrství na technologické fakultě Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně byly inspirovány existencí Nalžovského sýra vyráběného na přelomu a počátkem 20. století v obci Nalžovské Hory v západních Čechách">
Je možné použít plíseň Pennicillium nalgiovense jako alternativu k výrobě plísňového sýra?
Změna vyhlášky o reziduích pesticidů
Cheese Science 2006
Vliv antibiotik aplikovaných drůbeži na člověka

Navštivte také
Zobrazit předchozí počet záznamů : 12 Zobrazit následující
odkaz na stránky UZEI

odkaz na stránky UZEI
odkaz na stránky Agroporadenství

odkaz na stránky Agroporadenství
odkaz na stránky Agroweb

odkaz na stránky Agroweb
odkaz na agrární www portál

odkaz na agrární www portál
Nitrátová směrnice

Nitrátová směrnice
odkaz na stránky Plzeňského kraje

odkaz na stránky Plzeňského kraje
vyhledávání obcí a v mikroregionech

vyhledávání obcí a v mikroregionech
odkaz na stránky MZe ČR

odkaz na stránky MZe ČR
portál SZIF

portál SZIF
Ústav pro hospodáoskou úpravu lesu

Ústav pro hospodáoskou úpravu lesu
odkaz na stránky Infovenkov

odkaz na stránky Infovenkov
Standardy výrob

Standardy výrob