výchozí banner

Navigace
Aktuality
Zemědělství
Dotace a podpory
Zemědělské standardy a normy
Lesnictví a vodní hospodářství
Potravinářství
Aktivity, instituce a dokumenty
Životní prostředí
Legislativa ČR a EU
Poradenství a vzdělávání
Věda a výzkum
Rozvoj venkova a krajské aktivity
Nevládní organizace a spolky
Partneři
O nás a další užitečné adresy
Mapa serveru

Uživatelský přístup
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

Přehled e-mailem
  E-mail:

Anketa
Není aktivována žádná anketní otázka.

Web informace
Dnes : út - 17.7.2018
Svátek má : Martina
Kontaktní email
Nastavit jako titulní stránku
Přidat mezi oblíbené stránky


Značka KLASA
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 141674 ; Vydáno : 16.12. 2017 ; Autor : Ing Ladislav Štverák

 

 

Poslední letošní certifikáty jsou uděleny

Praha 14. prosince 2017

– Značku KLASA nově získalo šest společností s celkovým počtem devíti výrobků. Nabídka nově oceněných produktů je velmi pestrá. Své si mezi oceněnými výrobky najdou jak milovníci sladkého pečiva či masných výrobků, tak i vyznavači bezlepkových produktů. V současné době se počet oceněných držitelů rozrostl na 225.

Nově oceněnými výrobky jsou:

Koláč svatební posvícenský s náplní tvarohovo – povidlovou, Koláč svatební s náplní jablkovou

Výrobce: "ARISTA", spol. s r.o.

Nově oceněné koláče se vyrábí ručně a podle vlastní receptury. Pro jejich vzhled, chuť, vůni, křehkost a jemnost jsou oblíbené především na svatbách.

Firma ARISTA byla založena v roce 1994 a zabývá se výrobou a prodejem širokého sortimentu pekárenských výrobků. Společnost své výrobky a doplňkové zboží nabízí v několika svých vlastních prodejnách, mezi nejvýznamnější odběratele patří AHOLD, BILLA, COOP a státní zařízení, jako jsou nemocnice a domovy důchodců, dále školní bufety a maloprodejny.

Bezlepkáč, Run - ní ptáče chia kaše s banány a kakaovými boby

Výrobce: Bellinni s.r.o.

Bezlepkáč je müsli bez lepku, tvořený mixem jáhlových a pohankových lupínků pražených bez tuku. Rovněž obsahuje vysoký podíl sušeného ovoce, ze kterého jsou nejvýraznější švestky. Chuť výrobku dotváří vlašské ořechy a skořice. Run - ní ptáče chia kaše s banány a kakaovými boby je rovněž bezlepková kaše s raw nepraženými kakaovými boby.

Bellinni je ryze rodinná společnost z jihočeského Tábora. Jejich značka LeGracie je na trhu od podzimu 2015. Společnost si zakládá na výrobě potravin z kvalitních surovin a na následné rychlé domácí přípravě samotného pokrmu.

Kuřecí kapsa plněná šunkou a sýrem

Výrobce: FRIGOEXIM spol. s r.o.

Oceněná kapsa je výhradně z nemletého kuřecího masa. Suroviny jsou nakupovány od přímého českého dodavatele. Kuřecí kapsy jsou ručně plněné a pro jejich uzavření se nepoužívá žádné mechanické či chemické spojení, jsou pouze šokově zmrazeny.

Firma FRIGOEXIM funguje od roku 1995. Momentálně společnost výrazně investuje do modernizace výroby. K výrobním činnostem společnosti patří také balení ovocných a zeleninových směsí, hub a přebalování ryb pro gastronomický trh.

Kontakt: Vladimíra Nováková, tisková mluvčí SZIF, tel.: +420 222 871 668 / +420 733 696 550, e-mail: vladimira.novakova@szif.cz

POLIČAN MAKOVEC

Výrobce: MAKOVEC a.s.

Poličan MAKOVEC je sušený salám s výrazným zrnem a s typickým, lehce nakyslým aroma. Tence nakrájený je ideální na přípravu obložených chlebíčků a mís. Na jeho výrobu se používá výhradně maso ze zvířat chovaných v České republice.

Společnost MAKOVEC je tradiční zavedený zpracovatel masa a výrobce masných výrobků v regionu Haná. Rodinná firma nabízí ve svých prodejnách v České republice a na Slovensku široký sortiment masných výrobků a čerstvého masa z vlastní porážky.

Obalovaný květák

Výrobce: PAJERO s.r.o.

Růžičky květáku se pečlivě vybírají a před obalováním prochází ručním tříděním a úpravou tak, aby byla zajištěna přibližně stejná velikost hlaviček květáku, což zajišťuje při tepelné úpravě rovnoměrné propečení a osmažení. Obalují se v tradičním trojobalu stejně jako v domácnosti. Po osmažení má květák na povrchu křupavý obal a uvnitř zůstává pevný.

Společnost PAJERO je přední výrobce zmrazených polotovarů. Samotná výroba začala v roce 1995. Využívá velký podíl ruční práce a dbá na tradiční postupy české kuchyně.

Kovářská klobása, Sedláková klobása

Výrobce: Maso Jičín s.r.o.

Vstupní surovina pro oceněné klobásy pochází výhradně z českých chovů a je pečlivě vybírána podle přísných technologických parametrů, jako je např. libovost. Kovářská klobása je dekorovaná sušenou petrželkou, jenž na povrchu vytváří nesouvislý hrubý povrch. Sedlákova klobása vyniká zlatohnědým zbarvením po kouři.

Firma Maso Jičín byla založena v roce 1993. Samotná firma se zabývá chovem jatečných prasat a skotu, vlastní porážkou, bourárnou, masnou výrobou a vlastními podnikovými prodejnami.

Vladimíra Nováková

tisková mluvčí SZIF

 


 


Aplikace
Diskuzní fórum
Agronavigátor Set

Kalendář akcí
Předchozí měsíc červenec 2018 Přístí měsíc
Po Út St Čt So Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Dnešní články
SZPI nařídila stažení nevyhovující potraviny Medison a ROSHEN
Aktuální informace k nákazám bakterií Listeria monocytoqenes
Prezentace výrobců biopotravin
Biopotraviny
SVS stahuje z trhu zmražené chobotnice -
Regionální potravina Plzeňského kraje
SZPI nařídila stáhnout z trhu fíky s toxickou látkou
Infomační centrum bezpečnosti potravin
Zpracování mléka- seminář
Med na trhu s falešnými doklady

Nejčtenější články
Potravináři chtějí jednoznačnou identifikaci potravin
Zpráva ze zasedání představenstva PK
Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva - RASFF
Evropská technologická platforma “Potraviny pro život”. Vize do roku 2020 a dále
Výroba potravin a jejich uvádění do oběhu
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 183/2005
Pokusy Ústavu potravinářského inženýrství na technologické fakultě Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně byly inspirovány existencí Nalžovského sýra vyráběného na přelomu a počátkem 20. století v obci Nalžovské Hory v západních Čechách">
Je možné použít plíseň Pennicillium nalgiovense jako alternativu k výrobě plísňového sýra?
Změna vyhlášky o reziduích pesticidů
Cheese Science 2006
Vliv antibiotik aplikovaných drůbeži na člověka

Navštivte také
Zobrazit předchozí počet záznamů : 12 Zobrazit následující
odkaz na stránky UZEI

odkaz na stránky UZEI
odkaz na stránky Agroporadenství

odkaz na stránky Agroporadenství
odkaz na stránky Agroweb

odkaz na stránky Agroweb
odkaz na agrární www portál

odkaz na agrární www portál
Nitrátová směrnice

Nitrátová směrnice
odkaz na stránky Plzeňského kraje

odkaz na stránky Plzeňského kraje
vyhledávání obcí a v mikroregionech

vyhledávání obcí a v mikroregionech
odkaz na stránky MZe ČR

odkaz na stránky MZe ČR
portál SZIF

portál SZIF
Ústav pro hospodáoskou úpravu lesu

Ústav pro hospodáoskou úpravu lesu
odkaz na stránky Infovenkov

odkaz na stránky Infovenkov
Standardy výrob

Standardy výrob